Usein kysytyt kysymykset - Parking Energy

Kysyttävää?

Tältä sivulta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme tai jättää yhteydenottopyynnön.

Yhteydenottopyyntö

Usein kysytyt kysymykset

Yleiset kysymykset

Käyttökustannuksia ei aiheudu. Latauspalvelun käyttäjä (autoilija) maksaa  palvelumaksut sekä kuluttamansa sähkön.

Taloyhtiö/kiinteistö määrittää sähkön hinnan. Käyttäjä maksaa Parking Energylle käytetystä sähköstä ja Parking Energy hyvittää energiayhtiöiden laskut taloyhtiölle/kiinteistölle. Käyttäjä tunnistautuu latauspisteellä NFC-tunnisteen avulla. Tunniste toimitetaan käyttäjälle latauspisteen asennuksen yhteydessä. Tunniste on myös tilattavissa veloituksetta täältä.

Kyllä noudattaa, esim kulutettu sähkö hyvitetään taloyhtiölle/kiinteistölle.

Taloyhtiö/kiinteistö on vastuussa omasta sähköinfrastruktuuristaan, mukaan lukien piharasiat ja lämmitystolpat. Latauslaitteet ovat Parking Energyn vastuulla.

Laskutus ja sopimus

Palvelumaksu laskutetaan kerran kuukaudessa, mikäli laskutusraja täyttyy.

Sähkön kWh-hinnan määrittää taloyhtiö. Parking Energy veloittaa laskutuslisän (0,02 euroa/kWh, sis. alv), jonka asukas maksaa.

Sopimuksen kesto on 12 kuukautta, minkä jälkeen se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana sopimuksena yhden kuukauden irtisanomisajalla.

Sopimuksen voi irtisanoa ilmoittamalla sähköpostitse osoitteeseen info@parkingenergy.fi tai kirjeitse osoitteeseen Parking Energy Oy, Itälahdenkatu 18 A, 00210 Helsinki. Vuoden määräaikaisuuden jälkeen taloyhtiöiden operointisopimuksissa irtisanomisaika on kolme kuukautta ja autoilijoiden latauspalveluissa yksi kuukausi (huomioi täysi kalenterikuukausi eli 15.3. irtisanottu palvelu päättyy 30.4.).

Parking Energy omistaa vuokratut latauslaitteet, mutta kaikki muu infrastruktuuri mukaan lukien piharasia on taloyhtiön/kiinteistön omaisuutta.

Latauslaitteen toimitusaika on enintään 2 kuukautta, mutta yleensä muutamia päiviä. Vahvistamme tarkemman toimitusajan kahden viikon sisällä tilauksesta.

Piharasiassa, latauslaitteissa ja sähköasennustöissä on kahden vuoden takuu.

Parking Energy on vastuussa latauslaitteiden toimivuudesta ja korjaa niihin liittyvät viat kahden arkipäivän kuluessa siitä, kun on saanut vikailmoituksen. Parking Energy ei kuitenkaan ole vastuussa ilkivallasta tai mahdollisista väärinkäytöstä johtuvista vioista.

Jos piharasia menee rikki takuuaikana, piharasian valmistaja on velvollinen korjaamaan kaikki mahdolliset viat, mikäli ne eivät johdu ilkivallasta tai väärinkäytöstä.

Sähköjärjestelmä

Kyllä on: sähköautojen latauskaapelit on varustettu rajoittimilla, jotka rajoittavat latausvirran automaattisesti turvalliselle tasolle. Parking Energyn latauslaitteessa on lisäksi aktiivinen lämmönhallinta, joka katkaisee sähkönsyötön automaattisesti, jos lämpötila on vaarassa nousta liian korkeaksi.

Sähköautoilijat saavat ladattua noin 50 km:n matkaa vastaavan määrän sähköä noin 3–4 tunnissa. Näin ollen yön aikana (10–12 h) pystytään lataamaan lähes 200 km:n ajokantaman verran.

Pääsääntöisesti sähköautot ehtivät latautua täyteen yön aikana, jolloin ne eivät ole enää kuormittamassa sähköverkkoa aamulla, kun polttomoottoriautojen lämmitys alkaa.

Latauspisteen käyttö

Parking Energyllä on koko Suomen kattava kumppaniverkosto, joka asentaa laitteemme. Pyydä tarjous sähköpostitse tilaukset@parkingenergy.com

Palvelussamme on asiakaskohtainen aloitusmaksu sekä toimitusmaksu, jonka suuruus riippuu sijainnista. Palvelumme on saatavissa koko Suomeen.

Parking Energyn latauslaitteesta maksetaan kuukausittaista operointimaksua (5 €/kk), ja käyttömaksua, jos laite on vuokrattu.

Ladatun sähkön kWh-hinnan määrittää taloyhtiö/kiinteistö. Parking Energyn laskutuslisä on 0,02 euroa/kWh (sis. alv), sen maksaa autoilija.

Parking Energyn asiakaspalvelun tavoittaa sähköpostitse osoitteesta info@parkingenergy.com tai puh. 0400 528 166.

Käyttäjäksi voi rekisteröityä iOS-, Android- ja web-applikaatioilla.

Lataa Parking Energy sovellus Google play kaupasta ja App storesta.

Kyllä voit. Rekisteröitymisen ja palvelun käyttöönoton jälkeen laite tunnistaa sinut automaattisesti, ja laskut lähetetään ilmoittamaasi osoitteeseen. Huomioithan, että sähkön hinta voi vaihdella Parking Energyn eri latauspisteiden välillä. Julkiset latauspisteemme löydät Parking Energy -mobiilisovelluksestamme.